Foto: F64

Koalīcija likuma izmaiņas par akcīzes nodokļa likmes paaugstināšanu plāno pieņemt maijā, žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes teica premjerministre Laimdota Straujuma ("Vienotība").

Premjere norādīja, ka šī iniciatīva ir saskaņota ar nozari, kā arī to, ka likumprojekts par akcīzes nodokļa likmes celšanu parlamentā tiks iesniegts ar deviņu deputātu parakstiem.

Jau vēstīts, ka koalīcijas partijas 16.martā, vienojās par konceptuālu atbalstu akcīzes nodokļa likmes paaugstināšanai alkoholiskajiem dzērieniem no šā gada 1.jūlija un arī turpmākajos divos gados.

Alum akcīzes nodokļa likmi no jūlija iecerēts celt par 22,6%, no nākamā gada 1.aprīļa par 10,5%, bet no 2017.gada aprīļa - par 4,8%.

Iepriekš Latvijas alkohola nozares apvienības (LANA) izpilddirektors Andrejs Strateičuks norādīja, ka akcīzes nodokļa likmes kāpums alkoholam ilgtermiņā ir pārdomāts.

"Koalīcijas sēdē piedāvātās akcīzes nodokļa likmes ir pārdomātas ilgtermiņā. Tās paredz laika gaitā samazināt nevienlīdzību starp dažādām alkoholisko dzērienu grupām, kā arī līdzināties likmēm citās Baltijas valstīs," uzsvēra Strateičuks, piebilstot, ka akcīzes nodokļa likmes alkoholiskajiem dzērieniem nebija pārskatītas jau vairākus gadus, tāpēc to pārskatīšana un vēlme palielināt valsts ieņēmumus nozarei nav pārsteigums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!