Foto: Pixabay

Apgūstot jaunus mērķa reģionus un vēloties būt tuvāk klientiem, ABLV grupa atvērusi jaunu pārstāvniecību pasaules mēroga finanšu centrā Honkongā, informē "ABLV Bank".

Pārstāvniecība jau ir saņēmusi reģistrācijas apliecību un sākusi darbu. Tās galvenais uzdevums ir informēt potenciālos un esošos klientus par ABLV grupas finanšu, investīciju un konsultatīvajiem pakalpojumiem.

Galvenās Honkongas priekšrocības ir liberāla nodokļu sistēma un attīstīta finanšu pakalpojumu sfēra. Turklāt daudzi klienti no Krievijas un NVS valstīm reģistrē Honkongā uzņēmumus sava biznesa veidošanai, norāda "ABLV Bank".

Vienlaikus, izvērtējot klientu aktivitāti un optimizējot pārstāvniecību tīklu, šī gada 1.aprīlī "ABLV Bank" slēdza divas pārstāvniecības - Jekaterinburgā (Krievija) un Dušanbē (Tadžikistāna).

Jau ziņots, ka "ABLV Bank" peļņa pērn augusi, sasniedzot 58,7 miljonus eiro. Savukārt koncerna peļņa pērn bija 63,8 miljoni eiro.

Salīdzinājumam - 2013.gadā bankas peļņa bija 43,7 miljoni eiro.

Bankas pamatdarbības ienākumi pirms uzkrājumu veidošanas pagājušajā gadā bija 122,4 miljoni eiro.

Bankas klientu noguldījumu apjoms pagājušā gada beigās bija 3,41 miljards eiro.

Emitēto parāda vērtspapīru apjoms sasniedza 454,6 miljonus eiro.

Bankas aktīvu apjoms 2014.gada 31.decembrī bija 4,17 miljardi eiro.

Bankas kredītportfeļa apjoms pērn decembra beigās bija 790,2 miljoni eiro.

Bankas kapitāls un rezerves - 226,9 miljoni eiro.

"ABLV Bank" lielākajiem akcionāriem Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,23% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla.

ABLV grupā darbojas "ABLV Bank", "ABLV Bank Luxembourg'', IBAS "ABLV Capital Markets", IPAS "ABLV Asset Management", KS "Pillar Holding Company", AS "ABLV Consulting Services", SIA "ABLV Corporate Services", SIA "New Hanza City" un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības arī Maskavā, Sanktpēterburgā, Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Baku, Taškentā un Limasolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!