Trešdien par vienu no "Norvik bankas" akcionāriem kļuvis ASV investīciju baņķieris Devons Dodsons Arčers. Ieguldījumu bankas kapitālā astoņu miljonu eiro apmērā veicis investīciju uzņēmums "Archer Diversified Investments, LLC".

Pēc ieguldījuma Arčeram piederošā kapitāla daļas "Norvik bankā" ir 6,1021%, informē bankā.

"Norvik banka" jaunu investoru piesaistījusi ar mērķi stiprināt bankas darbību un klātbūtni ārvalstu tirgos.

Arčers karjeru sācis "Citigroup", kur bija atbildīgs par investīciju stratēģiju izstrādi un vadību. Vēlāk viņš strādājis par kompānijas "New England Financial" viceprezidentu, kā arī uzņēmuma "Met Life" vadības komandā.

Arčers plāno palielināt ieguldījumu "Norvik bankā" par vēl astoņiem miljoniem eiro līdz 2016. gada beigām, ņemot vērā "Norvik bankas" finanšu rādītājus un saskaņā ar finanšu tirgus regulatora apstiprinājumu.

"Norvik bankas" valdes priekšsēdētājs Olivers Bramvels, komentējot jaunā investora piesaisti, norāda: "Jaunajā akciju emisijā izdevies piesaistīt jaunu akcionāru, kas vēl vairāk stiprinās bankas pozīcijas un klātbūtni starptautiskajos tirgos."

Kā ziņots, "Norvik bankas" peļņa jūnija beigās pārsniedza 5,7 miljonus eiro. Bankas aktīvu apjoms jūnija beigās bija 1,001 miljards eiro iepretim 813,3 miljoniem eiro pērn jūnija beigās. "Norvik" grupas aktīvu apjoms jūnija beigās bija 1,176 miljoni eiro.

"Norvik bankas" pakalpojumi ir pieejami septiņās filiālēs un 63 apkalpošanas centros 16 Latvijas pilsētās. Pēc aktīvu apjoma "Norvik" banka ir astotā lielākā Latvijas komercbanka.

"Norvik bankas" vairākuma akcionārs ir Grigorijs Guseļņikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!