Foto: Shutterstock

Lielāko 100 nodokļu parādnieku parāds valsts budžetam 1.oktobrī bija 250,47 miljoni eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskajā datubāzē pieejamā informācija.

Starp desmit lielākajiem parādniekiem valsts budžetam ir divas privātpersonas un astoņi uzņēmumi.

Šā gada 1.oktobrī lielākais parādnieks ar 19,16 miljonu eiro parādu ir Jevgeņijs Jakovļevs. Otrajā vietā ir SIA "Asiva" ar 9,465 miljonu eiro parādu, bet trešajā vietā - Vadims Mitrofanovs ar 8,685 miljonu eiro parādu.

Ceturtajā vietā ar 8,66 miljonu eiro parādsaistībām oktobra sākumā VID ierindojis SIA "AVT Nafta", kurai ar 8,28 miljonu eiro saistībām seko AS "Krāsainie lējumi". Sestajā vietā ar 8,124 miljonu eiro parādiem ierindota SIA "Majors I".

Septītajā vietā valsts lielāko nodokļu nemaksātāju sarakstā VID ar 7,714 miljonu eiro saistībām ierindojis SIA "Chemi Baltic", astotajā vietā bijis SIA "KMM Metāls", kuras parādsaistības bijušas 7,669 miljoni eiro, devītajā vietā ierindota SIA "Eco Tyre Baltics", kuras parāds budžetam bijis 7,525 miljoni eiro. Savukārt desmitajā vietā ar 5,326 miljonu eiro saistībām ierindota SIA "Baltic Lumber Products".

Visu 100 lielāko parādnieku - uzņēmumu un privātpersonu - saistības pret valsti oktobrī sākumā pārsniedza viena miljona eiro robežu.

Šogad janvāra sākumā 100 lielāko parādnieku kopējais parāds valsts budžetā bija 213,686 miljoni eiro. Deviņos mēnešos 100 lielāko parādnieku parāds audzis par 36,78 miljoniem eiro.

Nodokļu parādnieku sarakstā VID ierindojis arī tādus pazīstamu uzņēmumus kā AS "Dzintars", SIA "Nemo Holdings", kā arī SIA "Baltic Cosmetic Holding" un SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art".

Nodokļu parādnieku sarakstā ir virkne fizisku personu, tostarp zināmu uzņēmēju un zemes īpašnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!