Foto: LETA

Koalīcijas partijām ir atšķirīgi viedokļi par vairākiem nākamā gada budžetu pavadošajiem likumprojektiem, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Pēc viņas teiktā, valdība par šiem jautājumiem pirmdien ārkārtas sēdē nelems, un tie tiks izskatīti koalīcijas darba grupā.

"Diskusijas ir par akcīzes nodokli, par pievienotās vērtības nodokli," minēja premjere. Kopumā koalīcijai vēl jāvienojas par pieciem, sešiem likumprojektiem.

Jau vēstīts, ka valdība pirmdien ārkārtas sēdē izskatīs nākamā gada valsts budžeta projekta un tā pavadošo likumprojektu otrajam lasījumam iesniegtos priekšlikumus.

Nākamā gada valsts budžeta projekta un vidēja termiņa budžeta ietvara likumprojekta otrajam lasījumam deputāti iesnieguši vairāk nekā 600 priekšlikumus. Savukārt 24 likumprojektiem, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžetu, iesniegti 303 priekšlikumi.

Tāpat ziņots, ka nākamā gada valsts budžetā deputāti rosina rast finansējumu gan pārstāvētajām pašvaldībām, gan arī dažādiem sporta un kultūras pasākumiem. Vairāki priekšlikumi neatšķiras no pagājušā gada nogalē iesniegtajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!