Foto: LETA
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatam uzrunāti arī Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) direktore Baiba Vītoliņa, liecina "Latvijas Radio" informācija.

Saskaņā ar "Latvijas Radio" rīcībā esošo informāciju starp valsts iestāžu vadītājiem, kas mudināti apdomāt iespēju ieņemt VID ģenerāldirektora amatu, ir Valsts kases pārvaldnieks un PTAC direktore, kura gan no kandidēšanas esot atteikusies.

Iepriekš ziņots, ka finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) uzrunājusi Valsts vides dienesta (VVD) vadītāju Ingu Koļegovu apsvērt iespēju ieņemt VID vadītājas amatu.

Finanšu ministre stāstīja, ka VID vadītāja kandidātu plānots meklēt starp augstākās ierēdniecības pārstāvjiem. "Man ir padomā augstākās ierēdniecības loks, ko vēlos uzrunāt," pavēstīja Reizniece-Ozola. Tomēr viņa norādīja, ka pašlaik ir pāragri minēt konkrētas personas.

Viņa norādīja, ka jau ir uzrunājusi kādas personas par iespēju ieņemt VID vadītāja amatu. Taujāta, vai ar augstākās ierēdniecības amatiem domāti valsts sekretāri un valsts iestāžu vadītāji, Reizniece-Ozola atbildēja, ka pamatā pretendenti tiks meklēti starp šiem cilvēkiem. Ministre reizē gan piebilda, ka nevēlas sašaurināt iespējamo kandidātu loku.

Lai gan iepriekš kuluāros kā iespējamā kandidatūra uz VID vadītāja posteni bija izskanējis Reiznieces-Ozolas padomnieks Jurijs Spiridonovs, viņš noliedza, ka būtu gatavs ieņemt šo amatu.

Latvijas Televīzija vēstīja, ka kandidātu meklēšana ārpus konkursa sākusies vēl pirms tā beigām. Amatam tikusi uzrunāta, piemēram, Valsts vides dienesta vadītāja Inga Koļegova. Viņa pastāstīja, ka sākotnēji mudināta pieteikties konkursā, taču tas noticis neilgi pirms tā beigām, tāpēc no šīs iespējas viņa atteikusies. Jau konkursa gaitā ar viņu runāts vēlreiz, viņa tikusies ar finanšu ministri, taču saruna bijusi ļoti virspusēja.

Kā ziņots, izsludinātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu ir beidzies bez rezultāta, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pavēstīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Neviens no konkursa otrajā kārtā izraudzītajiem četriem pretendentiem nav bijis piemērots, lai virzītu konkursa trešajai kārtai, līdz ar to konkursa komisija atzinusi, ka konkurss beidzies bez rezultāta.

Patlaban ir panākta vienošanās turpmāko divu nedēļu laikā meklēt cilvēku no iekšējām struktūrām bez konkursa, turklāt finanšu ministrei esot padomā vairāki pretendenti. Kolīdz viņa atgriezīsies no Briseles, ministre ķeršoties klāt pie šī jautājuma risināšanas, informēja Kučinskis. Neskatoties uz to, ka tiks uzrunāti cilvēki no valsts pārvaldes, premjers arī aicināja ikvienu cilvēku no privātā sektora pieteikties uz vakanto amatu.

Vienlaikus premjers atzina, ka varētu būt problēmas ar augsta līmeņa cilvēku piesaisti šim amatam, jo tas ir arī atalgojuma jautājums. Kā risinājums varētu būt vēršanās pie Saeimas ar lūgumu noteikt atsevišķu atalgojumu.

Jau ziņots, ka konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts 16. jūnijā, savukārt pieteikumu iesniegšana noslēdzās 4. jūlijā. Tika saņemti 11 pieteikumi, no kuriem četri virzīti nākamajā kārtā. Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone vasaras sākumā iesniedza atlūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!