Foto: F64
Eiropas Savienības (ES) valstīm ir nepieciešams izvērtēt savu konkurētspēju pasaules globālajā tirgū un pārdomāt, vai nebūtu nepieciešams ierobežot apstākļus, kas ES ražotājus ar dažādiem pārspīlētiem ES standartiem un prasībām nostāda nevienlīdzīgās pozīcijās attiecībā pret trešo valstu ražotājiem, norādījis zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Šādu viedokli viņš paudīs pirms pirmdien un otrdien notiekošās ES valstu lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes neformālās sēdes Ungārijas pilsētā Debrecenā, vēsta Zemkopības ministrija.

Sanāksmē Dūklavs aicinās izstrādāt plānu, kā sekmēt ES valstu konkurētspēju globālajā tirgū.

Jau šobrīd strauji augošās ekonomikas, piemēram, Brazīlija, Argentīna u.c., kurās attiecībā uz lauksaimniecisko ražošanu ir mazāk prasību, sāk spēcīgi konkurēt ar ES ražotājiem globālajā tirgū, un šī konkurence varētu tikai pastiprināties, uzsvērs ministrs.

Tāpēc, lai sekmētu ES lopkopības nozares konkurētspēju globālajā tirgū, būtu nepieciešams pārskatīt esošos standartus un prasības, attiecīgi atceļot tās, kas līdz šim nav apliecinājušas savu efektivitāti vai kuru ievērošanas finansiālie ieguldījumu ievērojami pārsniedz ieguvumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!