Foto: stock.xchng
"Latvijas Piens" , ko jaunas piena pārstrādes rūpnīcas attīstībai izveidojuši piena kooperatīvi "Trikāta KS", "Dzēse" un "Piena partneri KS" paziņojis, ka konkursā par piena rūpnīcas būvi Jelgavā uzvarējis SIA CB (bijušais "Cēsu Būvnieks") piedāvājums, liecina uzņēmuma informācija.

CB piedāvājums uzvarējis sešu piedāvājumu konkurencē. Piedāvājuma vērtība - 2.2 miljoni latu bez PVN.

Kā informē projekta attīstītāju "Latvijas Piens" valdes loceklis, kooperatīva "Trikāta KS" direktors Raimonds Freimanis, pārrunas par līguma slēgšanu ar CB sāksies nākamnedēļ, plānojot būvdarbus uzsākt jūlija beigās. Būvniecība norisināsies vairākās kārtās. Projektu finansēs "SEB banka".

Kopumā jaunās piena pārstrādēs rūpnīcas Jelgavā būvniecības konkursa nolikumus izņēma 13 pretendenti. Saņemti tika 6 piedāvājumi.

"Latvijas Piens" informē, ka paralēli būvdarbu konkursam noris darbs pie iekārtu un tehnoloģiju nodrošinājuma - ir noslēgti līgumi ar galvenajiem iekārtu piegādātājiem, norit līgumu slēgšanas procedūra par atsevišķu mazāku tehnoloģisko iekārtu piegādēm.

Projekta kopējās izmaksas tiek plānotas 10 miljonu latu apmērā, kas ietver pilnīgi visus maksājumus - nodokļus, būvniecības izmaksas, projekta finansēšanas izmaksas, apgrozāmos līdzekļus, investīcijas iekārtu iegādei, zemnieku ieguldījumu un Eiropas līdzfinansējumu – 2,951 miljonus latu. Rūpnīcas būvniecību pilnībā plānots pabeigt 2012. gada sākumā.

Ražošanu plānots uzsākt ar vājpiena koncentrātu, pēc tam ražojot arī puscietos un cietos sierus. Uzņēmums orientējas gan uz eksportu, gan produkcijas realizāciju arī vietējā tirgū. Realizējot šo kopprojektu, kooperatīvi plāno vienā ražošanas maiņā pārstrādāt 250 līdz 300 tonnas piena.

SIA CB ir dibināta 1991.gada 23. aprīlī ar nosaukumu SIA "Cēsu būvnieks". Sākot ar 2007.gada 23.februāri uzņēmumam paplašinoties un kļūstot dinamiskākam, uzņēmuma nosaukums mainīts uz lakoniskāku nosaukumu - SIA "CB".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!