Foto: LETA
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra apstiprinājusi starptautiskās lidosta "Rīga" projektu par jaunu pakalpojumu ieviešanu - lidostā uzstādīs elektroniskie drošības vārtus ("e-gates"), kas ļaus izmantot mobilā telefona īsziņu kā iekāpšanas karti, un izveidos bagāžas saskaņošanas sistēmu, informēja lidosta.

"Projektā paredzētās aktivitātes ir ļoti nozīmīgas, jo ar ERAF atbalstu varam modernizēt lidostas darbu un nodrošināt kvalitatīvākus pakalpojumus," uzsver valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse.

Elektroniskie drošības vārti jeb "e-gates" nodrošinās automātisku iekāpšanas karšu pārbaudi, izslēdzot apzinātu vai neapzinātu cilvēciska faktora kļūdas iespēju.

"Elektroniskie drošības vārti pasažieriem dos iespēju kā iekāpšanas karti izmantot mobilā telefona īsziņu. Tādā veidā tiks saudzēta vide, jo vairs nebūs nepieciešamas drukātās iekāpšanas kartes," piebilst Luhse.

Plānots arī izveidot bagāžas saskaņošanas sistēmas, lai nodrošinātu, ka tiek pārvadāta bagāža, kas ir piederīga reisa pasažieriem un ir veikti nepieciešamie drošības pasākumi. Tāpat līdz minimumam tiks samazināta iespēja, ka bagāža noklīdīs un nenonāks paredzētajā galamērķī.

Sistēma samazinās laiku, kas nepieciešams bagāžas apstrādei, un lidosta saņems informāciju par bagāžu un varēs nosūtīt to galamērķa lidostām.

Projekta kopējās izmaksas ir 381 309 lati, ERAF līdzfinansējums ir 129 641,64 lati. Pārējo finansējuma daļu projektā nodrošina lidosta. Projekta īstenošanu uzsāks šī gada augustā un plāno pabeigt līdz 2012.gada 19.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!