Foto: LETA
Liepājas dome uzdos pašvaldības uzņēmumam "Aviasabiedrība Liepāja" sniegt sabiedriskas nozīmes pakalpojumus, kas dos iespēju uzņēmumam pretendēt uz Kohēzijas fonda naudu lidostas attīstībai, vēsta portāls "Liepājniekiem.lv".

Ar Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda atbalstu varētu rekonstruēt lidlauka skrejceļu un veikt citus nozīmīgus uzlabojumus, bez kuriem lidostas darbība un regulāra gaisa satiksme ar Liepāju nav iespējama.

Par to pagājušajā ceturtdienā lēma Liepājas domes deputātu komitejas, savukārt šonedēļ sagaidāms, ka lēmumu pieņems arī pilsētas dome.

Satiksmes ministrija (SM) ir atkārtoti izsludinājusi lidostu infrastruktūras attīstības projektu iesniegumu pieņemšanu, un līdz 11. novembrim arī "Aviasabiedrībai Liepāja" ir jāiesniedz savs projekts.

Lai reģionālo lidostu attīstībai būtu iespējams saņemt ES fondu finansējumu, līdz šim jau ir veikti vairāki valsts mēroga priekšdarbi. Jūnijā ir izdarīti grozījumi likumā par aviāciju. Spēkā stājušies valdības noteikumi par lidostai uzliekamām sabiedriskas nozīmes pakalpojumu sniegšanas saistībām. Saskaņā ar tiem pakalpojumu saistības Liepājas lidostai tiks uzliktas, slēdzot trīspusēju līgumu starp pašvaldību, SM un "Aviasabiedrību Liepāja". Līguma projekts arī jau ir sagatavots. Līdzīgas saistības valdība paredz arī Ventspils lidostai.

Liepājas lidostā, izmantojot Kohēzijas fonda līdzekļus, ir paredzēts rekonstruēt skrejceļu, manevrēšanas ceļu, peronu, apgaismojumu, drenēt un meliorēt lidlauku, domes Pilsētas attīstības komitejā deputātiem teica "Aviasabiedrības Liepāja" valdes loceklis Agris Sprūde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!