Foto: AP/Scanpix
ASV akciju tirgū „Dow Jones Industrial Average" un "Standard & Poor's 500" indekss sasniedzis jaunu visu laiku augstāko līmeni, ziņo portāls „denverpost.com”.

Viens no pasaulē atpazīstamākajiem biržas indeksiem „Dow Jones”, kurš jau aprīļa sākumā sasniedza vēsturē augstāko punktu līmeni 14 662, trešdien sasniedzis jaunu Volstrītas virsotni 14 802,24 punktu izteiksmē, palielinot savu vērtību par 0,9%. ASV akciju tirgus milzim 2013.gada laikā kopumā jau 13 % vērtības pieaugums.

Jaunais akciju tirgus kāpums skaidrojams ar tehnoloģiju un komunikāciju nozares optimismu, īpaši pēc tam, kad ASV telekomunikāciju smagsvars „Adtran” paziņoja par peļņas rādītājiem, kas divkārt pārsniedza Volstrītas prognozes. Tas savukārt rosinājis pozitīvu prognozi par amerikāņu tēriņu palielināšanos tehnoloģiju jomā.

Kāpums arī skaidrojams ar investoru reakciju, reaģējot uz ASV Centrālās bankas gatavību turpināt monetārās stimulēšanas pasākumu īstenošanu.

Rekords arī tirgus indeksa Standard & Poor’s 500 vērtībai, kas spēja šķērsot 1589 punktu atzīmi, palielinot savu vērtību par 1,22%.

Portāls „Delfi” jau vēstīja par Standard & Poor’s 500 veikumu aprīļa sākumā, sasniedzot 1570 punktu robežu.

Tolaik ASV akcijas tirgus indeksu palielināšanās bija skaidrojama ar ASV Tirdzniecības departamenta ziņojumu, kurš atklāja, ka februārī valstī par 3% palielinājies preču pieprasījums.

„Dow Jones„ vērtība kopš finanšu krīzes zemākā punkta ir pakāpusies gandrīz par 130%, savukārt Standard & Poor’s 500 kāpums sasniedz aptuveni 140%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!