Foto: AP/Scanpix
Maiamibīčas privātmāja "Casa Casuarina", kura savulaik piederēja vienam no slavenākajiem modes dizaineriem – itālim Džanni Versačem, otrdien "Fisher" izsoļu nama izsolē pārdota par 41,5 miljoniem ASV dolāru (22,5 miljoni latu), vēsta CNN.

Pērn krāšņā villa tika novērtēta 125 miljonu ASV dolāru (67,9 miljoni latu) vērtībā, taču līdz ar potenciālo pircēju trūkumu, cena pakāpeniski tika nolaista līdz 25 miljoniem dolāru (13,6 miljoni latu), kas arī bija otrdienas izsoles sākumcena, ziņo ietekmīgais biznesa žurnāls "Forbes".

„Fisher” rīkotajā izsolē uzvarējis Džo Nakašs, kas ir slavenā apģērbu zīmola „Jordache denim” īpašnieks, un kura ģimenei blakus bijušajai Versačes Villai atrodas viesnīca „Victor Hotel”.

Otrs lielākais solītājs esot bijis miljardieris Donalds Tramps, kas no izsoles izstājies pie 41 miljona ASV dolāru (22,3 miljoni latu) atzīmes.

20. gadsimta trīsdesmitajos gados celtajā privātmājā ir desmit guļamistabas, 11 vannas istabas un vairākas halles, kuru interjeru lielākoties veidojis pats Versače. Tāpat mājas pagalmā un iekšpusē ierīkoti vairāki peldbaseini un visdažādākās atpūtas vietas.

1997. gadā pasauli satrieca ziņa par slavenā itāļu modes dizainera, "Versace" modes nama dibinātāja Džanni Versačes slepkavību – mākslinieku ar diviem šāvieniem mugurā pie viņa mājas Maiami nogalināja sērijveida slepkava Endrjū Filips Kananans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!