Foto: RIA Novosti/Scanpix
Centieniem pārskatīt Krievijas un Ukrainas gāzes kontraktu būs noteiktas juridiskas sekas - ja kontrakts tiks pārskatīts vienpusējā kārtā, pret Ukrainu var tikt piemērotas sankcijas, ceturtdien sacīja Krievijas premjerministra preses sekretāre Natālija Timakova.

Ukrainas premjerministrs Mikola Azarovs ceturtdien intervijā ziņu aģentūrai "RIA Novosti" un telekanālam "Rossija 24" apliecināja, ka Ukraina perspektīvā varētu pilnībā atteikties no Krievijas gāzes importa, ja pašreizējais gāzes kontrakts netiks pārskatīts.

Ukraina ir gatava pierādīt kontrakta absurdumu tiesā, ja tiesas iniciatīva nāks no Krievijas puses, sacīja Azarovs.

"Jebkādiem mēģinājumiem pārskatīt esošos Krievijas un Ukrainas gāzes kontraktus būs acīmredzamas juridiskas sekas. Mūsu ukraiņu partneriem, pirms nākt klajā ar tamlīdzīgiem paziņojumiem, vajadzētu ņemt vērā, ka gadījumā, ja kontrakta nosacījumi tiks pārskatīti vienpusējā kārtā, ir iespējama sankciju piemērošana," sacīja Timakova.

Ukrainas draudi par iespējamu Krievijas gāzes importa izbeigšanu izskatās nepārliecinoši un nekorekti," sacīja amatpersona, piebilstot, ka Krievijai piegādēm ir alternatīvas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!