Foto: AFP/Scanpix

Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts uzskata, ja Ukraina ar Eiropas Savienību (ES) parakstītu asociācijas un tirdzniecības līgumu, tad tas nestu ekonomikas labumu arī Krievijai.

"Šeit [Austrumu partnerības samitā] tas ir pašsaprotami. ES nolīgums ar Ukrainu būtu izdevīgs arī Krievijai. Labklājībā augoša Ukraina dotu labumu arī Krievijai," ceturtdien minēja Bilts.

Ceturtdienas vakarā Bilts savā sociālā tīkla "Twitter" profilā rakstīja, ka nelolo sagaidīt no Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča līgumu parakstīšanai pozitīvu attieksmi, taču līdz galam nevarot zināt, kāds būs rezultāts.

Pirms ceturtdienas ES līderu un Janukovičas tikšanas, Lietuvas prezidente Daļa Gribuskaite sacījusi, ka sarunas par līguma parakstīšanu varētu vilkties līdz vēlai naktij.

Tikmēr pašā Kijevā jau vairākas dienas nerimstas plašu demonstrāciju vilnis, kurā iedzīvotāji pieprasa Ukrainas varai parakstīt asociācijas
līgumu ar ES.

Foto no Eiropu atbalstošo ukraiņu demonstrācijas ikdienas:

Jau ziņots, ka ceturtdien, 28. novembrī, sākas divu dienu ilgais Viļņas Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samits, kurā paredzēts novērtēt, kādā tempā sešas postpadomju valstis ir pietuvojošās integrācijai ES.

Viens no samita aktuālākajiem jautājumiem ir Ukrainas parlamenta lēmums neizpildīt ES prasību, neatbrīvojot no ieslodzījuma ekspremjeri un opozīcijas līderi Jūliju Timošenko. Šī prasība bija svarīgākā, lai ES ar Ukrainu samita laikā parakstītu asociācijas un tirdzniecības līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!