Foto: Reuters/Scanpix
Japāna gatavojas palīdzēt Ukrainai, piešķirot vienu miljardu ASV dolāru lielu finanšu palīdzības programmu, vēsta Japānas nacionālā televīzija NHK.

Japānas premjers Sindzo Abe par finanšu palīdzību Ukrainai paziņos nākamnedēļ ieplānotajā G7 pasaules līderu samitā.

Palīdzība izpaudīšoties kā aizdevums Ukrainas valstij, kas paredzēts valsts infrastruktūras uzlabošanai. Finanšu palīdzības izmantošanas pārraudzībā piedalīšoties Starptautiskais Valūtas fonds.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienība (ES) ir gatava vienpusēji atvērt tirgu Ukrainas precēm un sola 15 miljardu dolāru (11 miljardi eiro) finansiālo palīdzību, atsaucoties uz Ukrainas premjerministru Arsēniju Jaceņuku, ziņo aģentūra UNIAN.

ASV Valsts sekretārs Džons Kerijs sola valstij miljarda dolāru (730 miljoni eiro) lielu aizdevumu, ziņo laikraksts "The Washington Post".

Savukārt 21.martā Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs paziņoja, ka Ukrainas valsts ir parādā Krievijai 16 miljardus ASV dolāru.

Jau vēstīts, ka Ukraina atrodas uz ekonomiskā sabrukuma sliekšņa un tai ir nepieciešama steidzama finansiālā palīdzība. Jaceņuks ir norādījis, ka februārī gāztā prezidenta Viktora Janukoviča valdība ir atstājusi izlaupītu valsts kasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!