Foto: AFP/Scanpix

Krievijas lielākais naftas uzņēmums "Rosneft", kuru negatīvi ietekmējušas rietumvalstu pret Maskavu noteiktās sankcijas, likvidēs līdz pat ceturtdaļai darba vietu galvenajā administratīvajā mītnē Maskavā, vēsta laikraksts "Kommersant".

"Kompānija varētu likvidēt 20-25% darba vietu jeb aptuveni 1000 darba vietu," norāda laikraksts, atsaucoties uz šo situāciju labi pārzinošiem informācijas avotiem.

"Kommersant" raksta, ka "Rosneft" darbinieku skaits galvenajā administratīvajā mītnē Maskavā pēdējo gadu laikā ir ievērojami pieaudzis, jo sevišķi pēc konkurenta TNK-BP pārņemšanas.

Uzņēmuma preses pārstāve noliedz plānus par "apjomīgu darba vietu likvidēšanu", taču atzīst, ka "Rosneft" strādā, lai samazinātu izdevumus, tostarp optimizējot darbaspēku.

ASV vērsusi sankcijas pret "Rosneft", paredzot, ka kompānija Savienoto Valstu tirgos var iegūt vien īstermiņa finansējumu. Sankciju piemērošanu Vašingtona skaidro ar uzņēmuma nozīmīgo lomu Krievijas naftas nozarē un faktu, ka tās vadītājs Igors Sečins ir ciešs prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais.

Šo sankciju dēļ "Rosneft" jau vērsies pie Krievijas valdības ar lūgumu uzņēmumam palīdzēt atmaksāt tā parādsaistības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!