Foto: Shutterstock

Atbildot uz Krievijas importa ierobežojumiem, Ukraina izstrādā sarakstu ar pārtikas produktiem un citiem ražojumiem, ko plāno aizliegt ievest no Krievijas, otrdien paziņojis Ukrainas agrārās politikas un pārtikas ministrs Igors Švaika.

"Ekonomiskās attīstības ministrija veido sarakstu ar Krievijas precēm, kuru imports tiks aizliegts. Saraksts vēl nav pabeigts," norādīja Švaika.

Saskaņā ar ministra teikto importa ierobežojumi stāsies spēkā tuvāko mēnešu laikā.

Kopš protestu sākuma Maidanā tirdzniecība Ukrainas un Krievijas starpā ir ievērojami sarukusi un tirdzniecības karš abu valstu starpā turpinās.

Ukrainas publiskotie dati liecina, ka lauksaimniecības produktu eksports uz Krieviju šā gada pirmajos sešos mēnešos sarucis par vairāk nekā 31%.

Šomēnes Krievija aizliedza visu konditorejas izstrādājumu importu no Ukrainas.

Jau vēstīts, ka Krievija aizliegusi importēt no Ukrainas arī daudzus citus produktus, tostarp piena produktus, augļu sulas un alu, pamatojot to ar kvalitātes jautājumu.

Krievija arī noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības (ES), ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!