Foto: stock.xchng
Naftas cenu krišanās un rietumvalstu rosinātās ekonomikas sankcijas samazinājusi Krievijas ekonomiku līdz Spānijas līmenim, vēsta "The Telegraph".

2013.gadā Krievija ar 2,1 triljonu ASV dolāru pēc nominālā iekšzemes kopprodukta rādītāja bija astotā lielākā pasaules ekonomika, bet Spānija ar 1,4 triljoniem atradās 13.vietā, liecina Pasaules bankas dati.

Kā liecina "The Telegraph" informācija, tad 2014.gada sarakstā abas valstis, Spānijai nedaudz apsteidzot Krieviju, apmainīsies pozīcijām.

Tāpat britu medijs vēsta, ka Pasaules bankas sarakstā Krieviju varētu apsteigt arī Itālija, Indija, Kanāda un Austrālija.

Laikraksts gan neprognozē, kāds tieši varētu būt nākamā gada Krievijas iekšzemes kopprodukts.

Kā galvenos iemeslus šādai rokādei laikraksts norādījis rubļa vērtības straujo krišanos, naftas cenu samazinājumu,  Ukrainas krīzi un rietumvalstu noteiktās ekonomikas sankcijas. 

Pēc 2013.gada datiem pasaules lielākā ekonomika pēc iekšzemes kopprodukta rādītāja ir ASV ar 16,8 triljoniem ASV dolāru, Ķīna ar 9,2 triljoniem ASV dolāru, bet Japānas iekšzeme kopprodukts mērāms 4,9 triljonu ASV dolāru apmērā, liecina Pasaules bankas dati. Ceturtajā vietā atrodas Vācija, kuras iekšzemes kopprodukts pērn bija 3,6 triljoni ASV dolāru.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļa, 3. decembrī, rublis piedzīvoja lielāko vienas dienas kritumu kopš 1998. gada, sasniedzot jaunu rekordzemu līmeni gan pret eiro, gan ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!