Foto: Reuters/Scanpix
Dažas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, piemēram, Grieķija, Kipra un Ungārija, koķetē ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, sarunā ar portālu "Delfi" vērtēja Eiropas Parlamenta (EP) Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejas (IMCO) priekšsēdētāja vietniece Anna Marija Koraza Bilta.

Koraza Bilta norāda, ka viens no risinājumiem, kā turēties pretī Kremļa propagandai, ir vienota ES tirgus stiprināšana un integrācijas paātrināšana. "Problēma ir tā, ka Kremļa propaganda cenšas sašķelt un vājināt Eiropu. Mums jāturas kopā, īpaši ņemot vērā arī ekonomikas vienotību," stāsta EP deputāte.

"Šobrīd Eiropa ir vienota, mēs aizvien spējam vienoties par sankcijām. Bet mēs redzam, ka Grieķija un dažas citas dalībvalstis, piemēram, Kipra un Ungārija koķetē ar Putinu. Kremļa propaganda arī paredz atbalstu ekstrēmi labējām partijām Eiropā, mums šīs partijas cik vien iespējams ir jāuzmana likumu ietvaros," uzskata deputāte.

Koraza Bilta arī uzsvēra, ka Eiropa apzinās, ka Krievijas kaimiņvalstis, tostarp Latvija, par savu drošību pamatoti bažījas vairāk kā citi. "Mums, ES, ir jāizrāda atbalsts šīm valstīm," stāsta deputāte.

Tāpat, runājot par sankciju radītajiem zaudējumiem, Koraza Bilta norāda: "Kompensācijas mehānisms pastāv, taču ir skaidrs, ka tas nevar palīdzēt visiem. Tomēr tas ir labāk nekā nekas."

IMCO komitejas delegācija divu dienu vizītes laikā atrodas Latvijā, lai tiktos ar Ekonomikas ministrijas, Saeimas Eiropas lietu komisijas un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas pārstāvjiem. Ņemot vērā IMCO komitejas darbības jomu, tikšanās notikušas arī ar Patērētāju tiesību aizsardzības biroja, Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācijas, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!