Foto: Reuters/Scanpix
Francijas naftas uzņēmums "Total" Ķīnas finanšu institūcijās un bankās meklē investīcijas, ko ieguldīt ievērojamā Krievijas enerģētikas projektā Sibīrijā, vēsta "The Moscow Times".

Investīcijas tiek meklētas Ķīnā, jo ASV un Eiropas Savienības (ES) noteiktās sankcijas ierobežo rietumvalstu investīciju projektus, kuru norēķini tiek veikti ASV dolāros, intervijā "The Wall Street Journal" norādījis "Total" izpilddirektors Patriks Puanjē.

Ķīnas investori varētu ieguldīt no 10 līdz 15 miljardiem dolāru, līdzekļus piešķirot eiro un jenas valūtās. Finansējums nepieciešams Jamalas sašķidrinātās gāzes ieguves projektam, kura izveidē 60% akcijas pieder Krievijas "Novatek", savukārt pa 20% pieder Francijas "Total" un Ķīnas nacionālajai naftas korporācijai.

Kā norāda "The Wall Street Journal", ja Ķīnas privātajā finanšu sistēmā arī atrastos minētie 15 miljardi dolāru, tad tas būtu lielākais Ķīnas ārvalstu kapitāla investīciju projekts vēsturē.

Pagaidām netiek atklāts, kuras Ķīnas bankas darījumā varētu piedalīties.

Jau vēstīts, ka kopš pērnā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!