Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainā dzimušais uzņēmējs, investīciju grupas "Alfa Group" līdzīpašnieks Mihails Fridmans apsteidzis nekustamo īpašumu magnātu, investīciju kompānijas "Interros" īpašnieku Vladimiru Potaņinu un kļuvis par turīgāko Krievijas biznesmeni, liecina ietekmīgā biznesa žurnāla "Forbes" dati.

Fridmana īpašumu vērtība, pēc "Forbes" datiem, šogad sasniegusi 15,8 miljardus ASV dolāru, kas viņam ļāvis ieņemt pirmo vietu "Forbes" veidotajā Krievijas bagātāko cilvēku sarakstā, bet pasaules bagātnieku topā viņš ieņem 61. vietu.

Fridmans savu kapitālu sācis veidot jau studiju gados - toreiz viņš tirgojies ar deficīta teātra biļetēm, kā arī organizējis koncertus, diskotēkas un citus izklaidējošus pasākumus.

1988. gadā viņš kopā ar biedriem nodibināja kooperatīvu "Курьер", kas nodarbojās ar produktu piegādi uz lauku rajoniem, bet pirmo lielo naudu viņš nopelnījis logu mazgāšanas un tirdzniecības biznesā.

Fridmans savos bagātību krājumos apsteidzis līdzšinējo "Forbes" saraksta līderi Vladimiru Potaņinu, kura īpašumā, kā aplēsis žurnāls, ir 15 miljardi ASV dolāru. Potaņins ir 65.pasaulē turīgākais miljardieris.

Potaņina bizness ir niķeļa ieguve un metalurģija. Viņam pieder 30,3% nozares giganta "Noriļskas niķelis" akciju.

Trešo vietu bagātnieku sarakstā ieguvis cits metalurģijas nozares biznesmenis - Ališers Usmanovs, kura uzkrājumos esot 14,8 miljardi ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!