Foto: Reuters/Scanpix
Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) jāuzņemas kriminālatbildība par Grieķijas parādu krīzi un pašreizējo ekonomikas stāvokli, otrdien, uzrunājot "Syriza" partijas sanāksmi, sacīja valsts premjers Aleksis Ciprs.

Premjers norādīja, ka SVF politika pēdējos piecos gados ir pierādījusi, ka organizācijas īstenotā politika ir izgāzusies, taču SVF, neraugoties uz izgāšanos, cenšas savus uzstādījumus aizvien uzspiest saviem partneriem. 

"SVF jāuzņemas kriminālatbildība par Grieķijas parādu krīzi un pašreizējo ekonomikas stāvokli," aptuveni 30 minūšu garā uzrunā, kuras video tiešraidi nodrošināja "Euronews",  sacīja Ciprs.

Viņš arī aicināja Eiropu pārstāt īstenot šantāžu un milzīgo spiedienu, ko ikdienā izjūtot Grieķijas tauta. Ciprs arī piebilda, ka starptautiskie aizdevēji cenšas grieķus pazemot. 

Kā portālam "Delfi" iepriekš skaidroja EK viceprezidents Valdis Dombrovskis (ETP/ Vienotība), EK joprojām uzticas Grieķijas valdības solījumiem par parādu programmas atmaksu, taču patur arī prātā iespēju, ka var nākties meklēt "citus risinājumus".

Jau ziņots, ka sarunas starp Grieķiju un starptautiskajiem aizdevējiem svētdien noslēdzās bez vienošanās, pietuvinot Grieķiju maksātnespējai un iespējamai haotiskai aiziešanai no eiro zonas.

Visas puses vienojās, ka sarunas ir pēdējā iespēja Grieķijai panākt, ka līdz mēneša beigām ta saņem pēdējo maksājumu no starptautiskās aizdevuma programmas 7,2 miljardu eiro apmērā apmaiņā pret stingrām reformām, kurām premjerministrs Aleksis Ciprs spītīgi atsakās piekrist.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!