Foto: AP/Scanpix
Grieķijā vairākums neatbalsta vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, taču vēlētāju noskaņojums pēc banku slēgšanas nedaudz mainījies, liecina jaunākie aptauju dati.

Laikraksta "Efimerida ton Syntakton" publicētā "ProRata" institūta aptauja, kas veikta pirms Grieķijā svētdien tika slēgtas bankas, liecināja, ka 54% balsstiesīgo Grieķijas pilsoņu referendumā balsotu "pret" vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Tāpat laikraksta dati liecināja, ka 30% iedzīvotāju pirms svētdienas plānoja vienošanos atbalstīt.

Pēc banku slēgšanas Grieķijā nedaudz pieaudzis to cilvēku skaits, kuri referendumā būtu ar mieru vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem atbalstīt.

Taču, neskatoties uz cilvēku noskaņojuma maiņu, "pret" balsojums joprojām ir populārāks.

"ProRata" dati liecina, ka 46% arī pēc banku slēgšanas vienošanos neatbalsta, bet atbalstītāju skaits pieaudzis līdz 37%.

Jau ziņots, ka neilgi pirms Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs paziņoja par referenduma rīkošanu lielākā sabiedrība daļa pēc socioloģisko aptauju datiem vienošanos atbalstīja.

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs trešdien uzrunā tautai pavēstīja, ka svētdien iecerētais referendums par starptautisko kreditoru reformu priekšlikumiem notiks kā plānots un atkārtoti aicināja tos noraidīt.

Vienlaikus Ciprs pavēstīja, ka balsojums "nē" nenozīmēs Grieķijas izstāšanos no eirozonas un tie, kas to apgalvo, "melo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!