ASV tehnoloģiju gigants "Apple" vēlas savas jaunās mītnes "Campus 2" teritorijā atklāt apmeklētāju centru, no kura kompānijas viesi varēs palūkoties uz skatu no uzņēmuma galvenās ēkas.

Tiek norādīts, ka ēka tiks veidota atbilstoši Stīva Džobsa vēlmēm, un ēkas galvenais korpuss būs gaisa kuģa formā.

Apmeklētāju centra dizains atgādinās lielāko daļu kompānijas veikalu – stikla konstrukcijas ar jumtiem no oglekļa šķiedrām un lieliem virsgaismas logiem. Kāpnes un lifti vedīs tieši uz skatu laukumu, no kuras apmeklētājiem pavērsīsies skats uz visu "Campus 2" teritoriju.

Pērn pašreizējā "Apple" birojā atradās tirdzniecības vieta, kurā tika pārdoti dažādi suvenīri ar kompānijas simboliku, taču šoreiz tiks izveidots pilnvērtīgs veikals, kurā varēs iegādāties jaunākās ierīces.

Pašlaik "Campus 2" būvniecība vēl turpinās. Spriežot pēc pagājušā mēnesī veiktajām fotogrāfijām, pamati jau ir ielikti, un ir uzsākta sienu izbūve galvenajam korpusam, kas izskatīsies apaļa gaisa kuģa formā.

Plānots, ka galvenā ēka tiks pabeigta 2016. gada beigās. Kopumā galvenais ēkas korpuss aizņems 260 120 kvadrātmetrus. Papildu tam teritorijā būs autostāvvietas, 9290 kvadrātmetru liels fitnesa centrs, 11 148 kvadrātmetru liela konferenču zāle, kā arī apmeklētāju centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!