Foto: kfchalal.ir
Irānā slēgtais restorāns, kas izmantoja "Kentucky Fried Chicken" ("KFC") preču zīmi, ir nelikumīgi izmantojis slavenā ēdināšanas zīmola vārdu, oficiālā paziņojumā apgalvo KFC pārstāvji.

Lai gan, ka sākotnēji ziņoja vietējie mediji, Teherānā atvērtais restorāna īpašnieks bijis KFC franšīzes īpašnieks Turcijā, nu atklājies, ka tam ar populāro restorānu ķēdi nav nekādas saistības, kā arī to, ka tas pat KFC uzskata par savu konkurentu Turcijā.

Kā vēsta CNN, neskatoties uz to, ka "KFC Halal" savos dizaina un reklāmas materiālos izmanto identiskus populārā KFC tēla pulkveža Sandersa attēlus, tam ar ASV kompāniju saistību nav, tā apstiprinājis slēgtā restorāna īpašnieks.

Foto - "Irānas KFC" atklāšana 1. novembrī:

"Vienkārši ir notikusi komunikācijas kļūda, mums nav saistības ar KFC restorānu no ASV," sacījis "KFC Halal" pārstāvis.

Pēc sākotnējām ziņām, kas liecināja, ka Teherānā atklāts KFC restorāns, Irānā uzvirmoja sociālo tīklu vētra, kurai sekoja neskaitāmi komentāri par ASV, kas, izmantojot savas preču zīmes, cenšas iznīcināt Irānas tradicionālās vērtības.

Jau vēstīts, ka pasaules lielvaras - ASV, Lielbritānija, Francija, Vācija, Ķīna un Krievija, kā arī Irāna 14. jūlijā panāca vienošanos par Irānas kodolprogrammas ierobežošanu apmaiņā pret sankciju atvieglošanu.

Kā norāda mediji, ja KFC restorāns tik tiešām būtu bijis oriģinālais Kentuki uzņēmums, tad tā būtu pirmā lielā rietumu kompānija, kas kopš 1979. gada būtu atkal sākusi strādāt Irānā. Tiesa gan, lai gan oficiāli Irānā pret rietumu precēm un kompānijām valda liela skepse, melnajā tirgū atrodami gan jaunākie "iPhone", gan apģērbu zīmoli.

Pirmo reizi ievērojamas ekonomikas sankcijas pret Irānu tika noteiktas 1979. gada revolūcijas laikā, pēc tam kad Teherānā gūstā tika saņemti vairāki ASV diplomāti. Revolūcija iezīmēja rietumnieciskās Irānas galu un Islama valsts sākumu, kas nāca komplektā arī ar pamatīgu cilvēktiesību pārkāpumu sarakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!