Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidkorejas prokurori piektdien veica kratīšanu Vācijas autobūvnieka "Volkswagen" (VW) galvenajā Dienvidkorejas birojā, un šī kratīšana bija daļa no izmeklēšanas par VW gāzu izmešu manipulāciju skandālu, paziņoja firmas preses sekretārs.

Izmeklētāji konfiscēja datoru cietos diskus un dokumentus pēc kratīšanām kompānijas Dienvidkorejas filiāles “Volkswagen Korea” galvenajā birojā un citos tās birojos Seulā, vēstīja Dienvidkorejas ziņu aģentūra “Yonhap”.

Tika arī veikti reidi par produktu kvalitātes kontroli atbildīgo kompānijas amatpersonu mājokļos.

"Mēs esam likuši saprast, ka mēs pilnīgi sadarbosimies ar izmeklēšanu, un mūsu nostāja paliek nemainīga,” sacīja VW preses sekretārs.

Dienvidkorejas Vides ministrija pirms mēneša iesniedza kriminālsūdzību pret “Volkswagen Korea” rīkotājdirektoru Johannesu Tammeru, paziņojot, ka plāns par automašīnu atsaukšanu, kuru dzinējs ir aprīkots ar īpašu programmatūru, lai pārbaudēs gāzu izmešu rādītāji atbilstu normām, ir juridiski nepilnīgs.

Kopš VW 18.septembrī atzinās krāpnieciskās programmatūras izmantošanā dažās automašīnās ar dīzeļdzinējiem ASV, pasaules lielākajam autobūvniekam draud tiesvedība vairākās valstīs.

Dienvidkoreja novembrī lika “Volkswagen Korea” atsaukt vairāk nekā 125 tūkstošus šajā valstī pārdotu automobiļu ar dīzeļdzinējiem un piesprieda firmai 14,1 miljarda vonu (11,1 miljona eiro) naudassodu.

Dienvidkorejas auto tirgū, kur ilgi dominēja pašmāju autobūvnieks “Hyundai” un tā meitsabiedrība “Kia”, savu klātbūtni ir pastiprinājušas ārvalstu autobūves firmas, tostarp VW.

Apmēram 15% Dienvidkorejā pārdoto auto ir no ārzemēm. 2012.gadā šādu auto īpatsvars bija 10%.

Aptuveni 70% no Dienvidkorejā pārdotajiem ārzemju auto ir ar dīzeļdzinējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!