Austrijā maksātnespēju pieteicis metālapstrādes uzņēmums "SLAV Handel", kura īpašnieki ir bijušie no amata gāztā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča sabiedrotie Sergejs un Andrijs Kļujevi, liecina Austrijas kredītdevēju asociācijas KSV1870 publiskotais paziņojums.

Uzņēmēji Eiropas Savienības (ES) noteikto sankciju dēļ vairs nav spējuši apkalpot kompānijas 112 miljonus eiro lielo parādu.

Maksātnespēju pieteikušas arī divas uzņēmuma meitaskompānijas - "Vertretung" un "Beteiligung AG". Aptuveni 90% no parāda kopējās summas uzņēmumam būtu jāatmaksā Ķīnas valsts koncernam "CNBM International".

Andrijs Kļujevs pēdējos Janukoviča režīma gados atradās visdažādākajos Ukrainas valsts amatos. Andrija pēdējais amats bija Janukoviča administrācijas vadītāja postenis.

Ziņots, ka Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Ukrainas prokrieviskā režīma atbalstītājiem, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!