Foto: Reuters/Scanpix
Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro, cenšoties atrisināt elektrības trūkuma krīzi, izsludinājis visas aprīļa un maija piektdienas par oficiālām brīvdienām, ziņo "CNN Money."

Venecuēlas elektropiegādi nodrošina valsts lielākās hidroelektrostacijas, taču pēdējo nedēļu lielais sausums un ūdens līmeņa krišanās krietni apgrūtinājis šāda enerģijas veida ieguvi.

Tāpat, kā paredz Maduro rīkojums, valsts rekomendējusi valsts lielākajiem lielveikaliem un viesnīcām šajā laika periodā elektrības ieguvei izmantot rezerves ģeneratorus.

Savukārt lielajiem rūpniecības uzņēmumiem lūgts samazināt elektrības patēriņu par 20%.

Ziņots, ka CNN vērtējumā Venecuēlas ekonomika pašlaik būtu vērtējama kā visvājākā pasaulē.

Neskatoties uz faktu, ka Karakasai pieder vislielākās naftas rezerves pasaulē, valsts nespēj tās pašlaik efektīvi izmantot, vienlaikus pēc ekspertu aplēsēm valstī novērojama hiperinflācija aptuveni 500% apmērā, bet valsts ekonomika pērn sarukusi par 10%.

Naftas cenas kopš 2014. gada vidus samazinājušās vairāk nekā par 50%, kas galvenokārt skaidrojams ar pieprasījuma kritumu pasaulē, rekordlielo naftas ieguvi naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC dalībvalstīs un ASV dolāra vērtības pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!