Foto: AFP/Scanpix

Igaunijas Konkurences padome atļāvusi Igaunijas investīciju kompānijas "Infortar" meitasuzņēmumam "Trilini Energy", kam jau pieder Igaunijas dabasgāzes importa un sadales kompānijas "Eesti Gaas" akciju kontrolpakete, no Krievijas valsts dabasgāzes koncerna "Gazprom" iegādāties tam piederošos 37% "Eesti Gaas" akciju.

Kad darījums tiks pabeigts, "Trilini Energy" piederēs 88% Igaunijas gāzes kompānijas.

"Mēs virzāmies uz priekšu atbilstoši savam rīcības plānam - februārī mēs iegādājāmies 51% akciju no "Fortum", tagad 37% akciju no "Gazprom". "Gazprom" izteiktais piedāvājums bija tāds pats, kādu izteicām "Fortum"," iepriekš sacīja "Infortar" valdes loceklis un "Eesti Gaas" padomes priekšsēdētājs Ains Hanšmits.

"Nākamajā posmā, lai palielinātu savu akciju paketi, mēs sāksim sarunas ar "Itera Latvija", kam pieder 10% "Eesti Gaas" akciju, un pēc tam ar mazākiem akcionāriem," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka "Trilini Energy" 23.februārī noslēdza vienošanos ar Somijas uzņēmumu "Fortum Heat and Gas" par 51% "Eesti Gaas" akciju iegādi. Darījums tika pabeigts martā, aprīlī "Eesti Gaas" akcionāru pilnsapulcē tika ievēlēta jauna padome, kas par valdes priekšsēdētāju iecēla Antsu Notu.

"Trilini Energy" ir arī izteicis piedāvājumu uzņēmumam "Itera Latvija" iegādāties tam piederošos 10% "Eesti Gaas" akciju.

"Infortar" pieder 57% "Trilini Energy" akciju.

Investīciju kompānijai "Infortar", kuras pašu kapitāls ir 404 miljoni eiro, aktīvi darbojas kuģniecības, nekustamo īpašumu, viesnīcu un drukas sektoros. Tai pieder 38% prāmju operatora "Tallink Grupp" akciju, kā arī kompānijas investīciju portfelī ir dažādi viesnīcu un SPA īpašumi Tallinā kopumā ap 90 tūkstošu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 350 tūkstoši kvadrātmetru zemes Tallinā un tās apkārtnē.

"Eesti Gaas" ir dabasgāzes un elektrības pārdevējs. Grupu veido gāzes tīklu un infrastruktūras izstrādātājs un būvnieks "EG Ehitus" un sadales pakalpojumu sniedzējs "Gaasivorgud".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!