Multinacionālā korporācija "Virgin Group" pēc Lielbritānijas referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) zaudējusi trešdaļu savas vērtības, TV raidījumā "Good Morning Britain" apgalvojis kompānijas dibinātājs, britu miljardieris sers Ričards Brensons.

Tāpat kompānija bijusi spiesta atcelt kādu investīciju darījumu, kas būtu nodrošinājis Lielbritānijā 3000 darba vietu, sacījis uzņēmējs.

"Mums neklājas sliktāk kā citiem, bet es pieņemu, ka esam jau zaudējuši trešdaļu savas vērtības," komentējot "Brexit" sekas, apgalvo Brensons. "Mēs vēlējāmies uzsākt ievērojamu projektu, bet tagad esam to atcēluši, tie būtu bijuši 3000 darba vietu," intervijā sacījis miljardieris.

"Virgin Group" veido aptuveni 400 dažādu kompāniju. "Financial Times" 2014. gadā grupas vērtību aplēsa aptuveni sešu miljardu ASV dolāru apjomā.

Ziņots, ka Brensons iepriekš publiski atbalstījis trīs miljonu cilvēku parakstīto petīciju, kurā aicināts rīkot atkārtotu referendumu. "Lēmums par Lielbritānijas nākotni tika pieņemts, balstoties uz nepatiesiem solījumiem, kas piespieda 17 miljonus no valsts 46 miljoniem balsstiesīgo nobalsot tā, kā viņi nobalsoja," savu pārliecību skaidroja slavenais uzņēmējs.

Jau vēstīts, ka par izstāšanos no ES nobalsojuši 52 % vēlētāju, kamēr par palikšanu – 48 %.

Reaģējot uz referenduma rezultātiem, britu mārciņas vērtība attiecībā pret ASV dolāru jau nokritusi līdz zemākajam līmenim kopš 1985. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!