Foto: Publicitātes foto

Igaunijas taksometru izsaukšanas lietotne "Taxify" pagājušajā nedēļā sākusi darbību Kenijas galvaspilsētā Nairobi, kur platformu izmanto 400 licencētu taksometru vadītāju, kas ir Kenijas Taksometru asociācijas biedri.

"No Kenijas tirgus bija liela interese. Tur ir daudz vietējo taksometru vadītāju, kas vēlas ar tehnoloģiju starpniecību paplašināt savu pakalpojumu piedāvājumu," intervijā portālam "Allafrica.com" sacīja "Taxify" līdzdibinātājs Martins Villigs.

Kenija ir "Taxify" otrais tirgus Āfrikā pēc tam, kad kompānija sāka darbu Dienvidāfrikas Republikas pilsētās Johannesburgā un Keiptaunā.

Kompānija uzsver, ka sadarbojas tikai ar taksometru kompānijām, kurām ir savs automašīnu parks, nevis ar neatkarīgiem taksometru vadītājiem. Tādu pozīciju "Taxify" pamato ar to, ka taksometru kompānijās strādājoši taksometru vadītāji var sniegt augstākas kvalitātes pakalpojumu klientam.

2013. gadā izveidotā "Taxify" ir Igaunijā radīta taksometru izsaukšanas lietotne, kas Latvijā darbojas kopš 2014. gada septembra. Kopumā kompānija pašlaik darbojas 11 tirgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!