Foto: Reuters/Scanpix
Interneta pakalpojumu nozares milzis "Yahoo" norakstījis 482 miljonus ASV dolārus no populārās blogošanas vietnes "Tumblr" vērtības, ko tas iegādājās 2013. gadā par 1,1 miljardu ASV dolāru, ziņo "Business Insider".

Pirkums 2013. gadā tika īstenots, lai padarītu pievilcīgāku "Yahoo" sociālo tīklu platformu, kā arī lai piesaistītu gados jaunāko auditoriju. Tolaik kompānijas vadītāja Marisa Meijere izplatīja paziņojumu, kurā apsolīja ar jauno pirkumu "neko nesalaist dēlī".

Publiskojot finanšu rādītājus par šī gada otro ceturksni, tajos minēts, ka piemērota nemateriālās vērtības samazināšana 482 miljonu ASV dolāru apmērā. Kā atgādina "Business Insider", šī gada laikā ir jau otrā reize, kad uzņēmums noraksta daļu no "Tumblr" vērtības. Šī gada sākumā tika norakstīti 230 miljoni ASV dolāru.

Paziņojumā kompānija skaidro, ka pieņemtais lēmums saistīts ar vairāku faktoru kombināciju, piebilstot, ka kopš iegādes uzņēmumam nav izdevies iegūt plānoto peļņu no "Tumblr" darbības.

Kopumā "Yahoo" otrajā ceturksnī, kā raksta "CNN Money", pozitīvi pārsteidzis Volstrītu - kompānijas ieņēmumi pieauga un sasniedza 1,31 miljardu ASV dolāru. 2015. gada otrajā ceturksnī šī summa bija 1,24 miljardi ASV dolāru.

Vēstīts, ka interneta portāls "Yahoo" jau vairākus gadus pārdzīvo grūtus laikus, kas saistīts ar sīvo konkurenci ar interneta gigantu "Google" un sociālo tīklu "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!