Foto: LETA
Pirms eiro ieviešanas tā kurss pret latu valūtas maiņas punktos varētu pieaugt, tāpēc naudas maiņu prātīgāk būtu veikt savlaicīgi, norāda AS "Marika" valdes priekšsēdētājs Juris Žuravļovs.

Viņš skaidro, ka ir izpētījis Igaunijas piemēru, un kaimiņvalstī valūtas maiņas punktos eiro cena pirms eiro ieviešanas paaugstinājās. "Ja tiešām eiro ieviešana notiks, ieteiktu latus iet mainīt savlaicīgi, negaidīt gada beigas," skaidro eksperts, norādot, ka valūtas maiņas punktos ir iespējams samainīt latus pret eiro izdevīgāk nekā noteiktais oficiālais eiro kurss.

Kā zināms, ir paredzēts, ka latus pret eiro mainīs pēc oficiālā kursa - 0,702804 lati par eiro.

"Patlaban eiro var nopirkt lētāk un var pat vairākus santīmus ietaupīt uz katru eiro," skaidro Žuravļovs, piebilstot, ka patlaban ir grūti pateikt, vai būs ažiotāža vai nebūs.
Viņš ir pārliecināts, ka pēc eiro ieviešanas cenas kāps. "Cenas produktiem un pakalpojumiem pēc eiro ieviešanas kāps, un, ja cilvēks dzer konkrētu kafiju, tad ieteiktu rezervei nopirkt arī piecas paciņas. Esmu bijis daudzās valstīs, kur ieviesa eiro, un cenas visur paaugstinājās - gan komunālajiem pakalpojumiem, gan energoresursiem," uzsver Žuravļovs.

"Marika" apgrozījums 2011.gadā bija 469 913 lati, bet peļņa 77 025 lati. Uzņēmums dibināts 1992.gadā.

Latvija eiro gatavojas ieviest 2014.gada 1.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!