Foto: Shutterstock
Lai arī nedaudz lēnākos tempos nekā iepriekšējos divos mēnešos, arī 2014. gada novembrī mazumtirdzniecības apgrozījums turpināja augt un bija par 3,6 % lielāks nekā pirms gada.

Kopumā iepriekšējā gada vienpadsmit mēnešos mazumtirdzniecības apgrozījums bija par 3,6 % lielāks nekā 2013. gada attiecīgajā periodā (salīdzināmās cenās, sezonāli neizlīdzināti dati).

2014. gada novembrī nepārtikas preču (bez auto degvielas) mazumtirdzniecības apjoms pieauga straujāk nekā pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms un bija par 3,4 % augstāks nekā 2013. gada attiecīgajā periodā. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums deva gandrīz pusi no kopējā mazumtirdzniecības apgrozījuma pieauguma. Visstraujāk pieauga mājsaimniecības elektropreču mazumtirdzniecība. Iedzīvotāji biežāk pirka arī sporta preces un spēles, apģērbu un apavus. Samērā bieži tika izmantots arī Interneta veikalu iespējas un tirdzniecība pa pastu. Līdzīgi kā iepriekšējos mēnešos, visstraujāk saruka audio un video ierakstu un ierīču mazumtirdzniecība un mazumtirdzniecība stendos un tirgos.

Kopš augusta, samazinoties auto degvielas cenām, straujš kāpums vērojams auto degvielas mazumtirdzniecības apjomam. Arī 2014. gada novembrī auto degvielas mazumtirdzniecības apjomi gada griezumā pieauga par 14 %. Auto degvielas mazumtirdzniecības apgrozījums nodrošināja lielāko devumu no kopējā mazumtirdzniecības apgrozījuma pieauguma.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjomi novembrī, salīdzinot ar 2013. gada novembri, nedaudz saruka - par 0,4 %.

Turpinot palielināties iedzīvotāju ienākumiem, arī 2015. gadā sagaidāms mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!