Katru gadu dzirdam, ka vispopulārākās studiju programmas augstskolās Latvijā ir sociālās un humanitārās zinātnes un tikai retais izvēlas studēt kādā tehniskā novirzienā. Šāda situācija satrauc vairākus tehnisko nozaru uzņēmumus, kuri jau pašlaik jūt izteiktu speciālistu trūkumu. To vidū ir arī SIA "SKAN – TOOLING", tāpēc, lai pievērstu uzmanību tehniskajām nozarēm, uzņēmums nolēma pieteikties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2014".

"Mūsuprāt, ir būtiski informēt sabiedrību par tehnisko nozaru attīstību Latvijā, tādējādi ceļot šīs jomas prestižu. Svarīgi, lai sabiedrībā veidotos apziņa, ka Latvija spēj ražot sarežģītus produktus ar augstu pievienoto vērtību. Šī iemesla dēļ vēlamies mainīt jauniešu viedokli un palielināt interesi par tehniskajām profesijām," uzsver SIA "SKAN - TOOLING" mārketinga vadītāja Inga Žilinska, stāstot par motivāciju pieteikties konkursā.

Uzņēmuma iniciatīva un augstie sasniegumi nozarē novērtēti, un "SKAN - TOOLING" konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2014" ir nominēts kā "Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā.

"SKAN - TOOLONG" pašlaik ir viens no Baltijas līderiem presformu ražošanā. Tas specializējas sarežģītu presformu izgatavošanā, tai skaitā divkomponenšu. Uzņēmumam ir liela pieredze presformu un plastmasas detaļu piegādē vadošajiem uzņēmumiem šādos sektoros: automobiļu, medicīnas aprīkojuma un elektrorūpniecībā.

Kā galvenās "SKAN - TOOLING" priekšrocības I. Žilinska min produktu un pakalpojumu kvalitāti. "Mēs piedāvājam ļoti sarežģītas, kvalitatīvas un precīzi izstrādātas presformas. Uzņēmums spēj nodrošināt ne tikai pilnu presformu ražošanas pakalpojumu spektru - inženiertehnisko analīzi, prototipēšanu (arī ar 3D printera palīdzību), presformu projektēšanu, izgatavošanu, testēšanu un apkalpošanu, bet arī plastmasas detaļu liešanu un montāžu," - tā I. Žilinska.

Lielākās eksporta valstis, uz kurām 2013. gadā uzņēmums eksportēja savu produkciju, ir Baltkrievija, Čehija, Dānija, Francija, Igaunija, Itālija, Krievija, Lielbritānija, Norvēģija, Polija, Somija, Vācija un Zviedrija.

Runājot par nākotni, "SKAN - TOOLING" plānā ir nepārtraukti paaugstināt iespējas presformu ražošanā atbilstoši tirgus tendencēm, kā arī piedāvāt izgatavot lielāka izmēra presformas.

Par konkursu - "Eksporta un inovācijas balva"

"Eksporta un inovācijas balva" tiek organizēta jau desmito gadu. Konkursa mērķis ir paust atzinību Latvijas komersantiem, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Šī gada konkursa laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus tā dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!