Foto: Shutterstock

Tehnoloģiju uzņēmums "Apple" šobrīd pēta iespējamu ieiešanu personīgo robotu jomā, kurai ir potenciāls kļūt par vienu no uzņēmuma "nākamajām lielajām lietām", atsaucoties uz uzņēmumam tuvu stāvošām personām, raksta "Bloomberg".

"Apple" inženieri pēta iespējas veidot mobilo robotu, kas var sekot lietotājiem viņu mājoklī un palīdzēt veikt mājas darbus. Tāpat anonīmie avoti norādīja, ka "iPhone" ražotājs izstrādā vēl citas mājokļa iekārtas.

Kaut arī šie centieni joprojām ir sākuma stadijā, un nav skaidrs, vai produkti galu galā tiks laisti klajā, "Apple" aizvien vairāk tiek pakļauts spiedienam meklēt jaunus ieņēmumu avotus, raksta "Bloomberg". Februārī uzņēmums pārtrauca elektrisko transportlīdzekļu projektu, un paredzams, ka, lai kombinētās jauktās brilles sāktu ģenerēt vērā ņemamus ienākumus, būs nepieciešami vairāki gadi.

Ar robotikas palīdzību "Apple" varētu iegūt nozīmīgāku vietu patērētāju mājās un gūt labumu no mākslīgā intelekta sasniegumiem. Bet vēl nav skaidrs, kādu tieši virzienu šajā jomā kompānija varētu iet. Turklāt mājokļa roboti vairākas reizes ir iekļauti un izņemti no uzņēmuma produktu plāniem.

Pirms elektrisko transportlīdzekļu attīstības projekta atcelšanas "Apple" augstākā līmeņa vadītājiem paziņoja, ka uzņēmuma nākotne ir saistīta ar trim jomām: automobiļu rūpniecību, mājokli un jaukto realitāti. Auto projekts ir apturēts, un "Apple" jau ir izlaidusi savu pirmo jauktās realitātes produktu - "Vision Pro" austiņas. Tāpēc uzmanība ir pievērsta citām nākotnes iespējām, tostarp tam, kā "Apple" var labāk konkurēt viedo mājokļu tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!