"Samsung Electronics" svētdien laidis klajā uzņēmuma jaunākos viedtālruņus – "Galaxy S6", kas turpina "S" sērijas tālruņu tradīcijas, un "Galaxy S6 edge", kura ekrāns nolokās tālruņa sānu malās.

Pretēji līdzšinējiem "Galaxy" sērijas tālruņiem, jaunie "S6" veidoti no metāla korpusa, kas nodrošina augstāku tālruņa izturību. Tālruņu prezentācijas pasākumā netieši tika pieminēta jaunāko "iPhone" modeļu bēdīgi slavenā locīšanās, pret kuru "Galaxy" esot krietni izturīgāki.

Kā viena no būtiskākajām tālruņu īpašībām tiek uzsvērta tā ātrās uzlādes iespēja. Desmit minūšu laikā tālruni iespējams uzlādēt tik daudz, lai to varētu lietot vairākas stundas, savukārt 100% uzlādi "S6" spējot sasniegt divreiz ātrāk kā jau pieminētie "iPhone".

Abos "S6" modeļos iebūvēta arī bezvadu uzlades iespēja, kas izmantojama ar populārākajām bezvadu lādēšanas ierīcēm. Jāpiemin arī, ka šie ir pirmie "Galaxy" tālruņi ar iebūvētu un lietotājam nepieejamu bateriju.

Tālruņu ekrāni ir jau pierasti lieli - 5,1 collas un to pikseļu blīvums ir 577 ppi, kas nozīmē, ka pikseļi ar "neapbruņotu aci" nav saskatāmi un attēli un teksti ekrānā ir īpaši asi.

Fotokamera aprīkota ar gaišāku f1.9 objektīvu un optisko attēla stabilizāciju, kas sola ievērojami labākus attēlus tumšos apstākļos. Tāpat uzlabota arī kameras ātrdarbība, lai nekad nebūtu japalaiž garām nozīmīgi pašiņi.

Latvijā jaunie "Galaxy S6" viedtālruņi būs pieejami no aprīļa vidus un to sākumcena ir 699 eiro, kas, attiecīgi, pieaug izvēloties lielākas ietilpības atmiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!