Japānas kompānijas "Cocoa Motors" 26 gadus vecais inženieris Kunijako Saito izstrādājis portatīvu transportlīdzekli, kā gabarīti ir kā planšetdatoram, bet svars – kā klējdatoram. Saito apgalvo, ka tas ir pirmais somā ieliekamais transportlīdzeklis. Par "WalkCar" nodēvētais transportlīdzeklis vizuāli atgādina skrituļdēli.

Jaunais transportlīdzeklis izgatavots no alumīnija un svēra divus līdz trīs kilogramus. Tam ir četri riteņi, kurus dzen elektromotors. "WalkCar" maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 10 km/h. Trīs stundās uzlādējamais akumulators pietiks 12 kilometru distances veikšanai.

"WalkCar", kas spējīgs noturēt līdz 120 kilogramus smagu cilvēku, ieslēdzas automātiski – šim nolūkam pietiek uzkāpt uz tā virsmas. Savukārt nokāpšana no tā automātiski izslēgs elektromotoru. Jaunais transportlīdzeklis braukšanas laikā vadāms gluži kā tradicionālais skrituļdēlis.

Saito uzskata, ka viņa izgudrojums visupirms palīdzēs cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī gājējiem, kuri vēlas dažādot vai paātrināt savu pārvietošanos. Tāpat inženieris ir pārliecināts, ka viņa produkts, pateicoties tā samērā mazajam svaram un gabarītiem, sabiedrībā iegūs daudz lielāku popularitāti nekā citi japāņu izgudrojumi mūsdienu urbānās mobilitātes jomā.

Lai ieviestu "WalkCar" sērijveida ražošanā, izgudrotājs šoruden vērsīsies ar attiecīgu pieteikumu pūļa finansēšanas programmā "Kickstarter", katru no šīm ierīcēm piedāvājot par aptuveni 800 dolāriem (729 eiro). Pirmie pircēji savu "WalkCar" saņemšot 2016. gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!