Foto: LETA
Zivju pārstrādes uzņēmums "Līcis-93" paredz šogadu noslēgt ar zaudējumiem, sacīja uzņēmuma valdes loceklis Igors Kušnerčuks.

"Ja pagājušajā gadā mums bija peļņa, tad šogad, visdrīzāk būs zaudējumi. Ja būs "pa nullēm", es būšu priecīgs," sacīja Kusnerčuks.

Viņš piebilda, ka visiem nozares uzņēmumiem patlaban ir ļoti smaga situācija. "Es negribētu par konkurentiem neko teikt, tas nav korekti, bet nevienam neiet labi," sacīja Kusnerčuks, piebilsot, ka laiks rādīs, kuri nozares dalībnieki spēs saglabāt darbību, un kuri būs spiesti izstāties no tirgus.

Viņš pastāstīja, ka "Līcis-93" šogad nav iecerējis īstenot investīciju projektus. "Mums šobrīd svarīgākais ir saglabāties, izdzīvot, lai strādātu tālāk. Šim mērķim vajag otrādāk - optimizēties," teica Kušnerčuks.

2015. gadā "Līcis-93" strādāja ar 6,188 miljonu eiro apgrozījumu un 152,3 tūkstošu eiro peļņu.

"Līcis-93" ir dibināts 1993. gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,146 miljoni eiro. "Līcis-93" pieder uzņēmumam "Gamma Holdings A.O.I." (87,63%) un vairākām privātpersonām. Uzņēmums galvenokārt ražo zivju konservus - šprotes eļļā. Uzņēmumam ir divi zivju pārstrādes cehi Kolkas un Ģipkas ciemā, kas atrodas Baltijas jūras Rīgas jūras līča piekrastē. "Līcim-93" pieder arī zvejas flote.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!