Foto: Publicitātes foto
Ķīnas uzlecošais viedtālruņu ražotājs "Xiaomi" prezentējis "Android" operētājsistēmas viedtālruni "Mi Mix", kam praktiski visa virsma ir tikai ekrāns. Rezultātā iegūts 6,4 collu ekrāns "iPhone 7 Plus" (5,5 collu ekrāns) gabarītu korpusā. Turklāt "Xiaomi Mi Mix" nav koncepts vai prototips, bet gan reāli jau no novembra nopērkams viedtālrunis.

91,3 procentus no visas viedtālruņa virsmas aizņem ekrāns. Salīdzinājumam: "iPhone 7 Plus" šis raksturlielums ir tikai 67%, bet "Samsung S7 edge" – 76%. Ķīniešu viedtālruņa dizaina autors ir francūzis Filips Starks.

Lai panāktu šādu risinājumu, "Xiaomi" inovatīvajam viedtālrunim augšdaļā nav skaļruņa – pieliekot to pie auss, skaņa tiek padota caur metāla rāmja vibrāciju. Savukārt pašiņu fotokamera ir novietota viedālruņa korpusa lejasdaļā.

"Xiaomi Mi Mix" ir aprīkots ar "Snapdragon 821" procesoru, līdzīgi kā nule prezentētie "Google" viedtālruņi "Pixel" un "Pixel XL", tāpat tam ir četru gigabaitu operatīvā atmiņa (ir arī dārgāka 6 GB versija), kā arī 128 GB iebūvētā atmiņa (dārgākajā versijā – 256 GB). Akumulators – iespaidīgas 4400 mAh.

Milzīgā ekrāna izšķirtspēja gan ir "tikai" "FullHD", nevis QHD kā vairumam mūsdienu flagmaņu ar lielo ekrānu. Ekrāna malu attiecība – 17:9, turklāt ekrāna stūri ir noapaļoti. Galvenā fotokamera ir ar 16 megapikseļiem.

Tirdzniecībā Ķīnā "Xiaomi Mi Mix" nonāks 4. novembrī un maksās 3499 juaņas (473 eiro), bet dārgākā versija ar 6 GB operatīvo un 256 GB iebūvēto atmiņu – 3999 juaņas (540 eiro). Visticamāk, vēlāk šis viedtālruņa modelis būs pieejams arī citu valstu tirgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!