Foto: Shutterstock
Virtuālās vides drošības risinājumu izstrādātājs "Kaspersky Lab" 2016.gada trešajā ceturksnī reģistrējis 73 miljonus mēģinājumu uzbrukt interneta lietotājiem ar surogātpastu, kas satur kaitīgus pielikumus, un tas ir lielākais rādītājs pēdējo divu gadu laikā.

Uzņēmuma eksperti norāda, ka parasti šādos pielikumos ietvertas ''Trojas zirgu'' programmas, kas inficētajā sistēmā lejupielādēja šifrētājus. To valstu pirmajā trijniekā, kuras visvairāk cietušas no kaitīgā surogātpasta uzbrukumiem, ir Vācija, Japāna un Ķīna.

Kopējais surogātpasta īpatsvars e-pasta datplūsmā vasaras beigās un rudens sākumā bija 59%, tas ir, nevēlamas bija sešas no desmit vēstulēm, ko saņēma vidusmēra lietotājs.

Surogātpasta sūtījumos trešajā ceturksnī bieži bija sastopamas vēstules ar piedāvājumiem bez maksas notestēt kādu preci, kuru pēc tam varēs paturēt sev pastāvīgai lietošanai. Surogātpasta izplatītāji galvenokārt piedāvāja dārgu sadzīves tehniku un elektroniskās ierīces, tostarp tikko tirgū izlaisto jaunās paaudzes "iPhone".

Līdztekus surogātpasta daudzuma pieaugumam "Kaspersky Lab" konstatējis arī pikšķerēšanas uzbrukumu īpatsvara palielināšanos. Trešajā ceturksnī uzņēmuma risinājumi novērsa vairāk nekā 37 miljonus mēģinājumu novirzīt uz pikšķerēšanas vietnēm, un tas ir aptuveni par pieciem miljoniem vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī. Uzbrucēju galvenais mērķis bija finanšu iestādes.

"Kaspersky Lab" ir privāts informācijas tehnoloģiju drošības programmu izstrādes uzņēmums, kura produktus lieto 400 miljoni lietotāju visā pasaulē. Uzņēmums reģistrēts Apvienotajā Karalistē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!