Foto: Publicitātes foto
Orbitālo satelītu komunikāciju operatora SES, kura viena no telestacijām darbojas Rīgā, ienākumi šā gada pirmajā ceturksnī ir 477,6 miljoni eiro, kas ir par 4,9% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika posmā, kad ienākumi bija 540, 6 miljoni eiro. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas ir 98,2 miljoni eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

SES biznesa segmenta "SES Networks", kas nodrošina satelītu komunikācijas nodrošinājuma pakalpojumus, ieņēmumi pirmajos trīs mēnešos ir 153 miljoni eiro, kas ir par 8,5% vairāk nekā pagājušā gada pirmajos trīs mēnešos.

Savukārt segmenta "SES Video", kas nodrošina satelīta komunikāciju pakalpojumus raidsabiedrībām, satura un interneta pakalpojumu nodrošinātājiem, ieņēmumi pirmajos trīs mēnešos ir 321,5 miljoni eiro, kas ir par 3,6% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Šobrīd SES ģeostacionāro orbitālo satelītu flote no savām divpadsmit telestacijām, no kurām viena atrodas arī Rīgā, Zaķusalā, kopumā pārraida 7773 TV kanālus visā pasaulē, kas salīdzinoši ar iepriekšējā gada pirmajiem 3 mēnešiem ir par 2% vairāk.

Savukārt SES pārraidīto Ultra HD televīzijas kanālu skaits šobrīd ir 32 UHD kanāli, kas ir par 10 UHD vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, kad tika pārraidīti 22 UHD.

SES vairāk nekā 60 ģeostacionāro orbitālo satelītu flote šobrīd nodrošina videosatura pārraidi 351 miljonam mājsaimniecību visā pasaulē, tajā skaitā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

SES ir pasaules vadošais satelītu operators, kurš pirmais nodrošina diferenciētus un mērogojamus GEO-MEO pakalpojumus, izmantojot vairāk nekā 50 satelītus ģeostacionārajā zemes orbītā (GEO) un 16 vidējā zemes orbītā (MEO).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!