Foto: LETA
DNB grupa Latvijā 2016. gadu noslēdza ar 33,5 miljonu eiro peļņu, tādējādi vairāk nekā divas reizes jeb par 128% pārsniedzot iepriekšējā gada rādītājus, liecina neauditētie finanšu rezultāti.

Pērn DNB grupas Latvijā operacionālā peļņa bija 32,5 miljoni eiro, kas ir par 85% vairāk nekā gadu iepriekš, paziņojumā medijiem informē banka.

Papildu pieaugošajiem pamatdarbības rādītājiem 2016. gada peļņu ietekmēja arī "DNB bankai" piederošo "VISA Europe Limited" akciju pārdošana pagājušā gada vasarā.

DNB grupas noguldījumu portfelis pērn veidoja 1,2 miljardus eiro, bet kopējais aizdevumu portfelis - 1,6 miljardus eiro.

Privātpersonām un juridiskajām personām 2016. gadā izsniegti kredīti 353,4 miljonu apmērā, kas ir par 69% augstāks rādītājs nekā 2015. gadā.

Pagājušajā gadā DNB turpināja iesaistīties valsts līdzfinansētajā mājokļu atbalsta programmā, attīstīt Būvniecības finansēšanas centru un izstrādāt uz klientu vajadzībām vērstus pakalpojumus, tostarp ikmēneša regulāro maksājumu apdrošināšanu hipotekārā kredīta ņēmējiem. 2016. gadā mājokļu iegādei un būvniecībai izsniegti kredīti 78,4 miljonu eiro apmērā. Tas ir par 79% vairāk nekā 2015. gadā. Savukārt patēriņa un karšu kredītu jomā apjomi palielinājušies par 47% - pērn šim nolūkam izsniegti 14,2 miljoni eiro.

Stabila tirgus pozīcija saglabāta uzņēmumu kreditēšanā. Izsniegto kredītu apmērs kāpināts par 108%, 2016. gadā sasniedzot 163,4 miljonus eiro.

DNB grupas Latvijā pērn piešķirto līzinga darījumu apmēri sasnieguši 92,2 miljonus eiro, kas ir par 24% vairāk nekā gadu iepriekš un ir labākais rezultāts kopš 2010. gada. Par 44% audzēts industriālā līzinga un komerctransporta līzinga izsniegšanas apjoms. Tas panākts ar aktīvu darbību lauksaimniecības nozarē, kā arī izmantojot Eiropas Savienības fondu sniegtās iespējas - no jaunajiem industriālā un komerctransporta līzinga darījumiem 40% izsniegti lauksaimniecības nolūkiem.

Jau ziņots, ka Norvēģijas bankas DNB tīrā peļņa pērn bija 19,25 miljardi norvēģu kronu jeb 2,2 miljardi eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!