Foto: Business Wire

"GE Capital" otrdien paziņojusi par to, ka noslēgts līgums par "GE Money Bank Latvia" pārdošanu Krievijas finanšu korporācijai "Otkritie".

Darījuma summa netiek izpausta.

Līgums nodots apstiprināšanai Finanšu un Kapitāla tirgus komisijai, un līgumslēdzēju puses paredz, ka darījums tiks pabeigts dažu turpmāko mēnešu laikā. Pēc attiecīga FKTK apstiprinājuma saņemšanas bankas vadību pārņems "Otkritie" padomes loceklis Mihails Beļajevs, , teikts "Otkritie" preses relīzē.

GE Money Latvia padomes priekšsēdētājs Ričards Nefs šajā sakarā paziņojis, ka "GE Capital" šis ir nozīmīgs darījums, kas esot saskaņā ar "GE" kopējo stratēģiju – samazināt sniegto finanšu pakalpojumu apjomu, vienlaikus pilnā apmērā pildot saistības attiecībā uz mazāku un koncentrētāku "GE Capital".

Savukārt Beļajevs paziņojis, ka "bankas iegāde Latvijā ļaus mums sasniegt jaunu biznesa attīstības līmeni Rietumeiropas finanšu tirgū, tostarp privātpersonu apkalpošanas jomā. Turklāt iekļaujoties finanšu korporācijas "Otkritie" struktūrā, banka varēs nodrošināt Baltijas valstu klientiem ne tikai tradicionālos banku un investīciju pārvaldīšanas pakalpojumus, bet arī kompleksus finanšu produktus."

"GE Capital" saglabās īpašumtiesības patērētāju kreditēšanas un līzinga kompānijā "GE Money AS", kas turpinās darboties Latvijā un arī turpmāk sniegs pakalpojumus klientiem.

"Otkritie Financial Corporation Ltd." ir viena no Krievijas vadošajām finanšu grupām, kas sniedz saviem klientiem un partneriem pilnu investīciju bankas, komercbankas un investīciju pārvaldīšanas pakalpojumu klāstu. Pašlaik "Otkritie" kompāniju grupa piedāvā privātpersonām, valsts iestādēm un korporatīvajiem klientiem pilnu finanšu pakalpojumu klāstu, tostarp operācijas lielākajos Krievijas un starptautiskajos investīciju tirgos plašā aktīvu kategoriju klāstā, kā arī tradicionālos banku finanšu pakalpojumus.

Finanšu korporācija "Otkritie" dibināta 1995. gadā. Korporācijas struktūra ietver: "Otkritie Commercial Bank", "Otkritie Brokerage house", "Otkritie Asset Management", "Otkritie Corporate Finance", "Otkritie International Investment Management"., "Otkritie Securities Limited", "Otkritie Finance (Kipra)" un "Otkritie Investment Bank".

Finanšu korporācijai "Otkritie" ir plašs pārstāvniecību tīkls visā Krievijas teritorijā: vairāk nekā 200 pārstāvniecības 32 valsts reģionos. Korporācija ir pārstāvēta arī Londonā, Frankfurtē, Limassolā (Kipra) un Kijevā.

"GE Money Bank" lielākā īpašniece ir "Finstar Baltic Investments", kuras īpašniece ir ASV korporācijas "GE" struktūrvienība "GE Money Latvia Holdings". Pēc aktīvu apmēra "GE Money Bank" martā bija piecpadsmitā lielākā Latvijas banka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!