Foto: AFP/Scanpix
Skandināvu bankas "Nordea" un "DNB bankas" vienojušās par darbības apvienošanu Baltijā, lai izveidotu jaunu banku. Apvienojoties tās varētu izveidot pēc aktīviem otru lielāko banku Latvijā ar lielāko kredītportfeli un pamatīgi sasvārstot arī vietējo tirgu. Bet, kāds tad patlaban ir Latvijas banku sektors? Portāls "Delfi" apkopo informāciju par banku nozari Latvijā.

Ziņots, ka bankas "Nordea" un DNB noslēgušas vienošanos par darbības apvienošanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, lai izveidotu jaunu, vadošu banku Baltijā.

"Nordea" Latvijas filiāles aktīvu apmērs šī gada pirmā ceturkšņa beigās bija 3,08 miljardi eiro, bet "DNB bankas" - 2,24 miljardi eiro. Tādējādi abu banku aktīvu kopsumma Latvijā veidoja 5,32 miljardus eiro.

Kā portālu "Delfi" iepriekš informēja "Nordea" bankas Komunikācijas departamenta vadītāja Baltijas valstīs Signe Lonerte, "Nordea" un DNB veiksmīgi papildinās viena otras darbību, norādot, ka "Nordea" šo gadu laikā guvusi pārliecinošas pozīcijas lielo uzņēmumu segmentā, savukārt DNB sevi pierādījusi kā spēcīgu tirgus spēlētāju mazo un vidējo uzņēmumu segmentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!