Foto: LETA

Trešdien izsolēs pārdoti divi likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" nekustamie īpašumi par vairāk nekā 63 000 latu, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja bankas administratora SIA "KPMG Baltics" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Trešdien pārdots zemesgabals Rīgā, Brīvības ielā 122A, kura izsoles sākumcena bija 48 000 latu un tirdzniecības telpas Rīgā, Augusta Deglava ielā 8, kuru izsoles sākumcena bija 15 000 latu. Izsolītie īpašumi pārdoti par augstāku cenu nekā sākumcena, informēja Fīrmanis.

Vēl četras šodien paredzētās izsoles nenotika, jo zemesgabalam Kuldīgā, komerciālai jaunbūvei Rīgā, biroja telpām Rīgā un dzīvoklim Siguldā nepieteicās neviens pretendents.

Šodienas izsoļu uzvarētājiem par pirkumu jānorēķinās 30 dienu laikā, piebilda Fīrmanis.

Kopumā šodien un ceturtdien, 22.novembrī, bija paredzēts izsolīt 14 nekustamos īpašumus par kopējo sākumcenu 665 000 latu.

Izsoles rīko bankas maksātnespējas administratora "KPMG Baltics" pilnvarotais sertificētais administrators Jānis Ozoliņš.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 8.maijā nolēma sākt "Latvijas Krājbankas" bankrotu. Bankrotu lūdza sākt "Latvijas Krājbankas" administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics", kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!