Foto: F64
Latvija 5.decembrī veiktās starptautisko obligāciju emisijas līdzekļus 1,25 miljardu ASV dolāru apmērā saņems nākamās nedēļas vidū un šo naudu lielākoties izmantos valsts parāda pārfinansēšanai, informēja Valsts kasē (VK).

"Mūsuprāt, emisija ir bijusi veiksmīga, jo procentu likme, kas jāatmaksā par šo darījumu, ir vēsturiski zemākā kopš Latvija veic publiskus aizņēmumus starptautiskajos finanšu tirgos. Tajā pašā laikā piesaistītais apmērs ir vēsturiski lielākais. Tostarp investoru pieprasījums arī šajā emisijā vairākkārt pārsniedza Latvijas piedāvājumu, kas dod pamatu pārliecībai par sekmīgām vērtspapīru emisijām arī nākotnē," teica VK preses sekretāre Laura Prancāne.

Viņa informēja, ka emisijas laikā iegūtie resursi pamatā tiks izmantoti esošā valsts parāda pārfinansēšanai, taču precīzāku informāciju solīja sniegt vēlāk.

Savukārt nauda Valsts kasē tiks ieskaitīta nākamnedēļ. "Atbilstoši starptautiskajai tirgus praksei šādu instrumentu emisijās nauda tiks saņemta piecu darbdienu laikā," sacīja Prancāne.

Jau ziņots, ka Latvija trešdien emitēja septiņu gadu obligācijas 1,25 miljardu ASV dolāru apmērā. Obligāciju fiksētā procentu likme ir 2,75%, bet ienesīgums - 2,889%.

Iepriekšējā reize, kad Latvija izlaida starptautiskās obligācijas, bija šā gada februārī. Šo obligāciju fiksētā procentu likme bija 5,25%, bet ienesīgums - 5,375%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!