Foto: PantherMedia/Scanpix
"Norvik banka" piešķīrusi 3,7 miljonus ASV dolāru (aptuveni 2,82 miljonus eiro) tranzīta uzņēmumam "Sungate", kas ļaus tam attīstīt transporta pakalpojumus un nostiprināties uzņēmumam nozīmīgos tirgos Kazahstānā, Uzbekistānā, Tadžikistānā un Kirgizstānā.

"Sungate" ir 1992.gadā Rīgā dibināts uzņēmums, kas darbojas starptautisko transporta pakalpojumu tirgū, apvienojot jūras, dzelzceļa un sauszemes transporta iespējas, ostas krāvēju pakalpojumus un pārvadājumu dokumentu noformēšanu. Uzņēmuma darbības pamatā ir starptautiskie konteineru pārvadājumi un pārvadājumi dažāda veida vagonos caur Baltijas ostām, kā arī kravu transportēšana starp Krieviju un Ķīnu pa dzelzceļu un jūru.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Sungate" īpašnieki vienādās daļās ir četras privātpersonas - Nikolajs Semjonovs, Voldemārs Sardiko, Jurijs Lihošerstovs un Ališers Akramovs. Uzņēmums pērn apgrozījis 19,245 miljonus eiro un strādājis ar 208 584 eiro peļņu.
Lihošerstovs paziņojumā medijiem informē, ka "Sungate" jau bijusi sadarbības pieredze ar "Norvik banku".

"Uzzinot par pozitīvām pārmaiņām bankā, nolēmām sadarbību atsākt un to arī turpināsim, jo "Norvik bankas" darbiniekos sastapām kompetenci un mūsu biznesa izpratni," skaidro "Sungate" valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Lihošerstovs. Viņš atzīmē, ka "Sungate" strādā vairākos Austrumvalstu tirgos, kur uzņēmumu pazīst un novērtē, tāpēc tas plāno savu darbību aktivizēt.

Savukārt "Norvik bankas" valdes loceklis Raivis Ruskulis vērš uzmanību, ka banka patlaban atrodas jauna attīstības posma sākumā. Banka ir pieredzējusi Latvijas tirgū, saprot tā vajadzības, un tas ļauj "Norvik bankai" piedāvāt īpašus sadarbības nosacījumus Latvijas uzņēmējiem, skaidro Ruskulis.

"Norvik banka" dibināta 1992.gadā. 2013.gada nogalē bankas akciju kontrolpaketi iegādājās uzņēmējs Grigorijs Guseļņikovs. Patlaban "Norvik banka" ir astotā lielākā banka Latvijā pēc aktīvu apjoma, tai ir 80 klientu apkalpošanas centri 17 pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!