Foto: DELFI

Pagaidu administrācijas iecelšana publiskās AS komercbankas "PrivatBank" meitasuzņēmumā Krievijas bankā "Moskomprivatbank" neatsauksies uz "PrivatBank" darbību Ukrainā un meitasuzņēmumiem citās valstīs, teikts "PrivatBank" paziņojumā.

AS "PrivatBank" ir atsevišķa juridiska persona, kas darbojas saskaņā ar Latvijas tiesību aktiem. Tādēļ bankai un ārvalstu filiālēm nav un nevar būt problēmu saistībā ar pašreizējo situāciju "Moskomprivatbank", paziņojumā raksta "PrivatBank".

Ukrainas "PrivatBank" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Dubilets bankas mājaslapā publicētā paziņojumā skaidro, ka situācija Krievijā nav saistīta ar bankas ekonomiskās darbības rādītājiem, to ir izraisījuši politiski iemesli, kuriem nav objektīvu iemeslu, proti, Krievijas Komunistiskās partijas iesniegums Valsts domei par "Moskomprivatbank" darbības pārbaudi saistībā ar aizdomām par terorisma finansēšanu.

"Moskomprivatbank" aktīvu īpatsvars "PrivatBank" grupas kopējos aktīvos ir tikai 6%, un situācijas maiņa Krievijas bankā neietekmēs visas banku grupas darbu kopumā 12 valstīs, norāda "PrivatBank".

""Moskomprivatbank" nav saistību pret Ukrainas mātessabiedrību, un no ekonomiskā viedokļa šī situācija neietekmēs bankas darbību Ukrainas tirgū un citos tirgos," atzīmē Dubilets. Viņš pauž cerību, ka politiskais spiediens uz "Moskomprivatbank" nepāraugs ekonomiskajā spiedienā, kura rezultātā cietēji būs Krievijas bankas klienti.

"PrivatBank" grupa apkalpo vairāk nekā 22 miljonus korporatīvo un individuālo klientu 12 pasaules valstīs - Ukrainā, Krievijā, Gruzijā, Latvijā, Itālijā, Portugālē, Ķīnā, Lielbritānijā, Kiprā, Vācijā, Spānijā un Kazahstānā.

"PrivatBank" Latvijā pērn pēc aktīviem bija astotā lielākā banka, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. "PrivatBank" Latvijā ir Ukrainas bankas "PrivatBank" meitasuzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!