Foto: DELFI
AS "PrivatBank" slēgusi filiāli Itālijā, pastāstīja bankas valdes priekšsēdētājs Aleksandars Kukičs.

Itālijas filiāle pērn 31. decembrī beidza darbu. Visiem Itālijas filiāles klientiem "PrivatBank" atmaksājusi noguldījumus.

"Pagājušajā gadā pārskatījām bankas biznesa modeli, un valde secināja, ka bizness Itālijā nav dzīvotspējīgs, tā uzturēšana ir pārāk dārga. Maksājām augstus procentus par piesaistītajiem noguldījumiem, bija jāuztur birojs Romā, jāizglīto un jāapmaksā darbinieki. Turklāt filiāles uzturēšana Itālijā neatbilda bankas stratēģijai, jo bizness Itālijā nebija īsti saistīts ar tiem tirgiem un klientiem, ar kuriem banka parasti strādā," paskaidroja Kukičs.

Jau ziņots, ka pērn augustā bankas Itālijas filiālei tika noteikts pagaidu aizliegums veikt jaunas operācijas, jo Itālijas centrālā banka bija sākusi administratīvo procesu pret "PrivatBank" Itālijas filiāli saistībā ar klientu identifikācijas noteikumu un banku regulējuma iespējamiem pārkāpumiem. "PrivatBank" filiāle Itālijā nedrīkstēja veikt nekādas operācijas, vienīgi tās klientiem bija atļauts izņemt savus naudas līdzekļus vai arī pārskaitīt tos uz citām bankām.

"PrivatBank" pērn īstenojusi vairākus pasākumus, lai novērstu naudas atmazgāšanas riskus, tai skaitā būtiski samazināts bankas portfeļa riska līmenis, atsakoties no darījumiem un klientu kategorijām ar potenciāli augstiem riskiem.

Pēc provizoriskiem datiem, Latvijas "PrivatBank" 2016. gadā strādāja ar 8,9 miljonu eiro peļņu. Pagājušajā gadā būtiski samazinājās "PrivatBank" aktīvi - bankas aktīvi 2016. gada 31. decembrī bija 304,17 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,1 reizi mazāk nekā 2015. gada beigās.

Pēc aktīvu apmēra "PrivatBank" 2016. gada beigās bija 14. lielākā banka Latvijā.

Bankas lielākais akcionārs ir Ukrainas "PrivatBank", kuru 2016. gada decembrī Ukrainas valdība nacionalizēja. Ukrainas "PrivatBank" pieder 46,5% no Latvijas bankas akcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!